Adresgegevens
Rijschool Horstman
Rondweg 2
7251 RV Vorden

Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
06-12 10 81 70

 
Zoek in de website
Home Nuttige Links en Info

We hebben een aantal links naar websites voor u verzameld en links naar brochures met heel veel nuttige informatie.

Toon # 
# Weblink
1   Link   Het Nieuwe Rijden
Het zijn dure tijden. Ook voor de Doeks uut Hasselt. Daarom passen de Doeks Het Nieuwe Rijden toe. Zo besparen ze flink op de autokosten en zorgen ze voor meer comfort voor bestuurder en passagiers.
Kortom, alle reden om Het Nieuwe Rijden toe te passen. Wanneer u rijdt volgens de rijstijl van Het Nieuwe Rijden, rijdt u efficiƫnter. Daarmee bespaart u al gauw 10% brandstof en rijdt u zo 100 kilometer meer op een tank. Goed voor uw portemonnee en goed voor het milieu.
2   Link   Theorie-leren.nl
Hier vind je theorieboeken, online examentrainingen en internetopleidingen voor je auto- en motorrijbewijs. Bezoek onze webshop en kies het product dat bij je past. Voor online producten ontvang je direct via de e-mail je inlogcode. Je kunt dus meteen beginnen met leren. Je slaagkans is nergens zo groot als bij theorie-leren.nl.

3   Link   Verkeersregels in Europa
Iedereen doet er verstandig aan om ook in het buitenland geen enkel 'verkeersrisico' te nemen. Jaarlijks krijgt een kwart van de vakantiegangers met problemen te maken. Men realiseert zich onvoldoende dat vrijwel alle Europese landen verkeersonveiliger zijn dan Nederland....
4   Link   Motortips (pdf)
Met informatie over:
Het belang van een verhoogde voertuigbeheersing en een optimaal verkeersinzicht voor de motorrijder.
5   Link   Centraal Bureau Rijvaardigheid
De website van het CBR met heel veel informatie.
6   Link   CBR - Reserevering Theorie-Examen + Rijschool machtigen
Je kunt hieronder een reservering maken voor het theorie-examen voor personenauto, motor of bromfiets.

Het CBR adviseert theorielessen bij een rijschool. De ervaring leert dat je eerder slaagt. De rijschool kan je helpen aan lesmateriaal en je theorie-examen reserveren.
7   Link   CBR: Aanhangwagen en Caravans trekken (PDF)
Welk rijbewijs u nodig hebt om een aanhanger of een zware combinatie te trekken is niet altijd duidelijk. Deze folder zet de regels van de rijbewijzen B en BE op een rij.
8   Link   CBR: Het rijbewijs voor motor en motorscooter (PDF)
Motorrijden is populair bij jong en oud. Als motorrijder ben je wel relatief kwetsbaar. Daarom is er in Europa een strenge wetgeving van kracht. Wat moet je doen om dit rijbewijs te halen lees je hier.
9   Link   CBR: Het theorie-examen voor de auto (PDF)
Per 1 maart 2009 bevat het theorie-examen voor de auto naast de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht ook een onderdeel gevaarherkenning ...
10   Link   CBR: Het examen voor auto en motor (PDF)
Deze brochure is bedoeld voor mensen die examen willen doen om het rijbewijs voor de personenauto (categorie B) of motor (categorie A) te halen....
11   Link   CBR: Machtig jouw rijschool met DigiD (PDF)
Voordat de rijschool het praktijkexamen of een toets coor de categorie personenauto kan aanvragen, moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging.
Belangrijk om te lezen!
12   Link   CBR: nieuwe Examenvoorwaarden (PDF)
Hieronder vind je de brochure met daarin de regels met betrekking tot de theorie-examens, praktijkexamens die door de stichting CBR worden afgenomen.

Pfff ... die regels veranderen steeds.
Lees dus goed door of vraag er naar bij Marco, je rijinstructeur.
13   Link   Nieuwe regels voor het rijbewijs A - 2013
Wil je vanaf 19 januari 2013 je motorrijbewijs halen?
Vanaf 19 januari 2013 gelden nieuwe regels voor het motorrijbewijs. Als je jonger bent dan 24 jaar, krijg je eerst te maken met de lichte motor (A1). Vanaf 17 jaar mag je daarvoor al rijlessen volgen. Vanaf 17 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 18 jaar mag je praktijkexamen doen voor het rijbewijs A1.

Minimaal 2 jaar na het behalen van A1 kun je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen te doen. Minimaal 2 jaar na het behalen van A2 mag je overstappen naar de motor met onbeperkt vermogen (A). Ook daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen te doen.

Vanaf 24 jaar mag je direct opgaan voor het rijbewijs A (onbeperkt vermogen). Je moet dan een theorie-examen en twee praktijkexamens doen.